2013. július 7., vasárnap

Visszajáró pénz


"Egyszer valamikor azt kerestem, hogy mi a szerelem. Szerelem ott van, ahol te akarod. Csak észre kell venned, hogy szépségbe burkolózva rejtőzik életed másodpercei közt. Ha nem állsz meg egy pillanatra, elszalaszthatod."

"Ha tudod, hogy mit akarsz, már félig győztél. A legtöbb ember haláláig keresi, hogy mit akar. Sokkal könnyebb, ha tudod, hogy mit keresel."

"Nem várhatod mástól, hogy majd az boldoggá tesz."

"Felgyorsíthatod, lelassíthatod, meg is állíthatod a pillanatot, de vissza nem fordíthatod az időt. Ami volt, nem teheted meg nem történtté."

Szokás szerint megint sok kérdés merült fel bennem a filmet nézve. Én tudom, hogy mit keresek? Hogy mit akarok? Boldog vagyok? Mi tesz boldoggá?  Van olyan pillanat, amit vissza szeretnék fordítani, vagy már hasznosnak találom? Látom-e a szépségét minden pillanatnak, vagy rohanok, mint a mai világban szinte mindenki? Rohanok kapcsolatból kapcsolatba? Rohanok iskolából munkába, munkából nyugdíjas évekbe, majd tovább? Rohanok az utcán? Rohanok otthon ülve? Talán ideje lenne már megállni. Ha már tudjuk mit akarunk és ismerünk pár oda vezető utat, akkor miért rohanunk még mindig? Te is rohansz?

Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése