2012. június 29., péntek

A leggyorsabb Indian


"Ha soha nem loholsz az álmaid után, olyan leszel mint egy növény."
"Ha nem mész mikor kell, az idő megy el melletted." 
"Nem a kritikus számít, nem az aki rámutat, hol reszket az erős ember, vagy hogy aki megteszi amit kell, hány hibát követ el, a dicséret azt illeti, aki bent küzd az arénában."

2012. június 28., csütörtök

A rítus


"A szkeptikusokban, meg az ateistákban az az érdekes, hogy mi mindig egyet keresünk, bizonyosságot. Csak azt nem tudom, hogy mi lenne, ha egyszer rátalálnánk."
"Az, hogy nem akar hinni az ördögben, nem védi meg tőle."
"A jóért meg kell harcolnunk, minden erőnkkel."

2012. június 27., szerda

Avatar



"Így megy mindenütt. Ha egy népnek van valamije, ami neked kell, provokálj háborút, és megvan az ürügy a lopásra."
"Van úgy, hogy egyetlen őrült tetten múlik az egész élet."

2012. június 21., csütörtök

A szép szörnyeteg



"Nem az számít, hogy miként néznek rám mások, hanem, hogy miként látom én magam."

2012. június 11., hétfő

A békés harcos útja


"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem, hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá. Dönthetsz úgy, hogy áldozat leszel, de dönthetsz másképp is. A harcos cselekszik, csak a bolond sír. "
"A tudás nem ugyanaz, mint a bölcsesség. Nem tudni kell, hanem tenni."
"Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg, amire szükségük van."
"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre."
"Olyan nincs, hogy semmi se történik, nincsenek átlagos pillanatok."
"Az élet lényege, azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben."
"Minden tettnek megvan az ára és az előnye. Aki mindekettővel tisztában van, az realista és felelősségteljesen képes cselekedni."
"Nincs olyan, hogy kezdet és vég. Csak a tett van."
"Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél."
"A harcos 3 szabálya: 1. Paradoxon, az élet misztériuma, ne pazarold arra az idődet, hogy megértsd. 2. Humor, őrizd meg a humorérzékedet, főleg ha sajátmagadról van szó, ez mindennél több erőt ad. 3. Változás, soha semmi se marad ugyanaz."
"Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz. Ha pontosan azt kapod, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert attól fogva nincs mibe kapaszkodnod."
"Mindig el kell veszítsd az eszedet, hogy észre térj."
"Dobd ki a szemetet, mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól ami számít, a jelentől. Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes és, hogy mi minden sikerül."
"Az ember nem az, amit gondol, csak azt hiszi és ez sok keserűség forrása.(...) Az elme csak egy reflexszerv. Mindenre reagál. Töbmillió kósza gondolattal tölti tele a fejünket naponta. Ezek pont annyira árulják, kik vagyunk, mint egy szeplő az orrunk hegyén."

Álomháború


"Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, hogy épp milyen alakot ölt. Egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted. (...) Ha kell, túlüvölti a démonokat is, felráz minket, új küzdelemre sarkall."
"S végül az utolsó kérdés: ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt? Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrűletbe? Ki ostoroz, és ki adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mind ezt velünk? Ki segít, hogy életünkkel tisztelegjünk a szeretet elött? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg! Ki tanít meg rá, hogy mi a valódi, és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk, és miért halunk meg? Ki láncol le minket? És ki őrzi szabadságunk kulcsát? Mi magunk! Meg van minden fegyvered a harchoz! Hát küzdj!"

2012. június 9., szombat

13-as raktár



"John Adams farmer volt, Abraham Lincoln kisvárosi ügyvéd, Platón és Szókratész tanított, Jézus meg ács volt.  A bölcsességet és a tudást foglalkozás alapján megítélni kissé sértő."
"Megnézted már milyen világban élsz? (...) A szegények nyomorusága, az éhínség, a háború, az erőszak és a gyűlölet mind féktelenül burjánzik és az emberek új módszereket találtak a gyilkolásra."
"Néha úgy tűnik, nem létezik más, csak harag. És erőszak. És fájdalom. Rémisztő lehet, amikor odakint vagy benne. De ha tudod, hogy merre keresd, a világ melegséget is tartogat. És szeretetet. És megbocsátást. A világban öröm is van. Amikor megtalálod a helyet, ami lehetővé teszi, hogy megtapasztald az örömet, amikor megtalálod az embereket, akik miatt szeretetet és biztonságot érzel, mintha odatartoznál, nem fordítasz hátat neki. Hanem harcolsz érte."
"Csak akkor buksz el, ha feladod."

2012. június 6., szerda

Ki nevel a végén?




"Csak kétféle mérges ember van, az őrjöngő és az elfojtó. Az őrjöngő, aki üvölt a pénztárnál, mert nem fogadják el a lejárt étkezési utalványt. Az elfojtó pedig a pénztáros, aki csendben nyeli a hülyeséget nap, mint nap, végül kinyír mindenkit a boltban."
"A türelem néha tövist terem."

2012. június 4., hétfő

500 nap nyár



"Te azt hiszed, ő volt az igazi. Szerintem nem. Azt hiszem, te csak a jóra emlékszel. Ha legközelebb visszagondolsz, figyelmesebben emlékezz. (...) Ha visszagondolsz az időre, amit együtt töltöttél valakivel és sokat agyalsz rajta, beugranak az első intő jelek."
"Ha Tom bármit is tanult volna ebből, tudná, hogy nem tulajdoníthat kozmikus jelentőséget egy egyszerű földi eseménynek. Egybeesés. Csupán erről van szó, semmi többről, semmi több, puszta egybeesés. (...) Tom azt azért végre megtanulta, hogy nincsenek csodák, végzet pedig nem létezik. Semmi sincs elrendelve."
"Vigyél színt életembe, a gondok káoszával!" 

2012. június 3., vasárnap

2012


"Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség."