2012. június 9., szombat

13-as raktár



"John Adams farmer volt, Abraham Lincoln kisvárosi ügyvéd, Platón és Szókratész tanított, Jézus meg ács volt.  A bölcsességet és a tudást foglalkozás alapján megítélni kissé sértő."
"Megnézted már milyen világban élsz? (...) A szegények nyomorusága, az éhínség, a háború, az erőszak és a gyűlölet mind féktelenül burjánzik és az emberek új módszereket találtak a gyilkolásra."
"Néha úgy tűnik, nem létezik más, csak harag. És erőszak. És fájdalom. Rémisztő lehet, amikor odakint vagy benne. De ha tudod, hogy merre keresd, a világ melegséget is tartogat. És szeretetet. És megbocsátást. A világban öröm is van. Amikor megtalálod a helyet, ami lehetővé teszi, hogy megtapasztald az örömet, amikor megtalálod az embereket, akik miatt szeretetet és biztonságot érzel, mintha odatartoznál, nem fordítasz hátat neki. Hanem harcolsz érte."
"Csak akkor buksz el, ha feladod."

Talán ezekhez az idézetekhez nem is kell semmit se írjak, bár az, amiért ennyi rosszat tudunk a világról szerintem nagyban a média hibája. Mert gondoljunk bele mi is van a tévében? Erőszak, botrány, hazugságok, szenny és csak ritkán akadnak igazán boldog történetek. Mintha azt akarnák megmutatni, mennyire rosszak az emberek, hogy félnünk kell... de ez nincs így. Az éremnek két oldala van.

Az utolsó mondatot pedig érdemes megjegyezni, mert igaz, hogy csak akkor van vége a harcnak, ha feladod. 

IMDB link: http://www.imdb.com/title/tt1132290/
Előzetes