2012. június 11., hétfő

A békés harcos útja


"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem, hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá. Dönthetsz úgy, hogy áldozat leszel, de dönthetsz másképp is. A harcos cselekszik, csak a bolond sír. "
"A tudás nem ugyanaz, mint a bölcsesség. Nem tudni kell, hanem tenni."
"Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg, amire szükségük van."
"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre."
"Olyan nincs, hogy semmi se történik, nincsenek átlagos pillanatok."
"Az élet lényege, azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben."
"Minden tettnek megvan az ára és az előnye. Aki mindekettővel tisztában van, az realista és felelősségteljesen képes cselekedni."
"Nincs olyan, hogy kezdet és vég. Csak a tett van."
"Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél."
"A harcos 3 szabálya: 1. Paradoxon, az élet misztériuma, ne pazarold arra az idődet, hogy megértsd. 2. Humor, őrizd meg a humorérzékedet, főleg ha sajátmagadról van szó, ez mindennél több erőt ad. 3. Változás, soha semmi se marad ugyanaz."
"Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz. Ha pontosan azt kapod, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert attól fogva nincs mibe kapaszkodnod."
"Mindig el kell veszítsd az eszedet, hogy észre térj."
"Dobd ki a szemetet, mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól ami számít, a jelentől. Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes és, hogy mi minden sikerül."
"Az ember nem az, amit gondol, csak azt hiszi és ez sok keserűség forrása.(...) Az elme csak egy reflexszerv. Mindenre reagál. Töbmillió kósza gondolattal tölti tele a fejünket naponta. Ezek pont annyira árulják, kik vagyunk, mint egy szeplő az orrunk hegyén."


IMDB link: http://www.imdb.com/title/tt0438315/
Előzetes: