2012. szeptember 18., kedd

Dexter


"A múltat nem törölhetjük el, de kihozhatjuk belőle a legjobbat."

"Nincsenek titkok az életben. Csak a rejtett igazság, ami a felszín alatt rejtőzik."

"Ha elveszel egy életet, nem csak megölsz valakit, hanem megfosztod attól, ami lehetett volna."

"Egyikünk se az, mint akinek kívűlről mutatja magát. De szükségünk van erre a külsőre a túléléshez."

"Az emberek mindig kapcsolatot létesítenek egymással. Barátságokat, szerelmeket. De ezek az emberi kötődések folyton bonyoldalmakat okoznak. Mint például az elkötelezettség, az osztozkodás. Meg hogy ki kell vinni őket a reptérre."

"Mindenki elrejti, hogy ki is valójában. Legalábbis néha. Néha úgy elrejtőzöl, hogy valakinek emlékeztetnie kell, hogy valahol mélyen még ott vagy. És van amikor teljesen el akarod felejteni, hogy ki is vagy."

"Tanulja meg az alapokat, mielőtt újratervezi a kereket!"

"Az élet olyan gyorsan elmúlik és olyan törékeny. Ez a lélegzetvételünk akár az utolsó is lehet."


Amerika kedvenc sorozatgyilkosa. Először nem akartam megnézni, de amikor elkezdtem... nem tudtam megállni 1-2 résznél. Gyilkoshoz képest nagyon könnyen megkedvelhető, pozitív szereplőként tűnik fel és hihetetlen objektivitással beszél szinte midenről.

Érdemes az egyik gondolatot átformálni, tovább fűzni. Ha megölsz valakit, megfosztod attól, ami lehetett volna. Átalakítva, amikor ítélkezünk valakiről, hogy értékes vagy nem, hasznos-e vagy nem, jó-e vagy nem, akkor hibát követünk el. Miért? Mert nem ismerjük azt, hogy ki lesz belőle. Lehet, hogy 1 év múlva egy tragédia teljesen megváltoztatja. Vagy a világ változása közben szükség lesz rá. Érdemes rágondolni erre, mielőtt valaki értékeiről, hasznosságáról ítélkezünk. Félreértés ne essék, segíteni, tanácsot adni lehet, de ne ítéljük el magunkban. A legerkölcstelenebb ember is lehet értékes még a jövőben.

A rejtőzködésről az idézet nagyon igaz. Csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor kiengedi magát az ember a rejtekből, akkor felszabadul, boldogság fogja el. Amikor nem törődik azzal, hogy mások elfogadják-e, tetszik-e valakinek, akkor jól fogja magát érezni a saját bőrében.

1. évad előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése