2012. szeptember 19., szerda

Keleti nyugalom - Marigold Hotel


"A végén minden jóra fordul. Ha még nem jó, akkor nincs itt a vége."

"Mint Darwin pintyei, mi is lassan elkezdünk alkalmazkodni a környezethez. És ha ez megtörténik, Istenem, mennyi értéket fedezhetünk fel. A múltat nem hozzuk vissza azzal, ha vágyakozunk utána. Csak a jelent alakíthatjuk, miközben a múlt egyre távolodik."

"A régi szokások hamarabb lekopnak, mint gondolnánk és újakat veszünk fel. Ma már nem nyúlok, hogy bekapcsoljam a Rádió 4-et, a hírek a Jaipur Heroldból tudom meg. Hamarosan talán hozzászokom a dudáláshoz és az árusokhoz is. Van még egy hely a világon, ahol ilyen támadást intéznek az érzékszervek ellen? Azok, akik ismerik az országot végzik a dolgukat. De a be nem avatottakat semmi nem készítheti fel a hangok és színek ilyen egyvelegére. A melegre, az örökös mozgásra, a nyüzsgő tömegre. Sonny is személyes támadást intéz érzékszerveink ellen egzotikus ételeivel, amiket nap mint nap felszolgál. (...) Először túl sok volt az nekünk. De fokozatosan rájössz, hogy olyan ez, mint a hullám. Ha ellenálsz legyőz. De ha fejest ugrasz bele, amásik oldalán bukkansz fel. Új és egészen más világ ez. Az a dolgunk, hogy megbírkózzunk vele. És nem csak megbírkózzunk, hanem boldoguljunk."

"- Hogy bírja ezt az országot? Mit lát benne, amit én nem?
- A fényt, a színeket, a mosolyokat és azt, hogy az emberek az életet kiváltságnak tekintik, nem jognak. Ebből sokat tanulok."

"Mi értelme a házasságnak ha semmit nem osztunk meg."

"Az a valódi kudarc, ha valamit nem próbálunk meg. A siker mértékegysége az, hogyan bírkózunk meg a kudarccal. Soha nem adhatjuk fel. (...) De az is igaz, hogy aki nem kockáztat, az semmit nem ér el és nem lesz semmije. Csak annyit tudunk a jövőről, hogy más lesz. Vagy atlán attól félünk, hogy ugyanolyan lesz. Ezért örülnünk kell a változásnak."


Ritka jó film. Teli élettel, vidámsággal, boldogsággal... Feltölti az embert, miközben sokat mesél Indiáról és az ott élő emberekről. Az embernek utazni támad kedve a film után. Megismerni ezt a csodákkal teli világot. A nyugati depressziós társadalom helyett, egy pozitív felfogású világba költözni. A film telis tele van fontos gondolatokkal. Ajánlom mindenkinek.

Film előzetes:

2 megjegyzés: