2012. szeptember 8., szombat

Elhurcolva


"Martin besorolása 5-ös volt, ami annyit tesz, hogy jogában állt bármikor megszegni a Genfi egyezményt. Ölhetett gyereket is, nőt is, ha a küldetése megkívánta."

Első ránézésre egy sima akciófilm. Ám a fenti idézet érdekessé, elgondolkodtatóvá teszi. Ehhez vegyük hozzá azt, hogy manapság szinte lehetetlen elbújni. Mindig lesz egy kamera, egy számítógép, egy hívás vagy valami, ami elárul. És végül megkapjuk azt, amitől több ez, mint egy átlagos futószalagos film, persze ehhez kellett a megfelelő színész is (talán egy új Jason Statham születik?).

Elgondolkodtató, hogy léteznek olyan emberek, akiket nem köt semmi. Hogy létezik egy hatóság, ami előtt nincs privát szféra. És talán ami kimaradt ebből a filmből, de jó kérdés, hogy kiknek a kezében csoportosul ez a hatalom? Kinek van annyi pénze, hogy fenntartsa? Miből van annyi pénze? Mikor lép túl a kötelességen egyéni érdekek miatt? Mindenki mást gondol és az igazság úgyis elveszik a hatalom, a pénz és a mocsok keltette fertőben. Akinek van valami véleménye írjon nyugodtan.

Filmelőzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése