2012. december 31., hétfő

Teremtés


"- Ez csak egy elmélet.
- Nem. Jól mondják. Mindent megváltoztatna. Képzeld el mi lesz, ha az egész világ elveti, hogy Istennek terve van velünk. Semmi nem számít. A szeretet, a bizalom, a hit, a becsület. Csak a kegyetlen harc lesz."

"A természet egy nagy csatatér."

2012. december 28., péntek

A király nevében


"A bölcsesség a mi pörölyünk, a megfontoltság lesz a szeg. A tisztes munkával építjük életünket. A bátorság sosem hagy el."

"Sosem jutott még eszedbe, hogy talán léteznek a világon fontosabb dolgok is a saját életünk szerelmeinél és veszteségeinél?"

"A fontos dolgokért meg kell küzdeni."

"A keserves munka tiszta gyümölcsét mindig bátran gyűjtsd be."

"Vannak talányok, amiket nem érdemes megfejteni."

2012. december 19., szerda

Evan, a minden6ó

 

"Mindenki nagyot akar, de nem tudja elkezdeni. Tudod mitől lesz jobb a világ? Apró rögtönzött kedvességektől."

"- Noé bárkája. Tudja, nagyon sokan nem értik a lényegét, azt hiszik Isten haragjáról szól. Szeretik, ha Isten mérges.
- De akkor mi í történet lényege?
- Nos, szerintem a szeretet és az egymásban való hit. Az állatok párosával jöttek. Ott álltak egymás mellett, vállvetve, akár Noé és családja. Úgy mentek be a bárkába. Vállvetve."

"Ha valaki türelmet kér, akkor Isten azt ad neki? Vagy lehetőséget arra, hogy türelmes legyen? Ha bátorságot kér, Isten bátorságot ad, vagy lehetőségeket, hogy bátran viselkedjék? Ha valaki összatartó családért könyörög, Isten egy kellemes meleg érzést ad neki, vagy lehetőségeket arra, hogy szeressék egymást?"

2012. október 24., szerda

27 idegen igen


"A házasság, mint minden ami fontos, nehéz is. Cinikusnak lenni viszont mindig könnyű."

"Kíváncsi vagy miért jöttem el ma este? Mert tudtam, hogy nehéz lesz neked, és hosszú idő óta először úgy éreztem, hogy támasza akarok lenni valakinek. (...) De tudnod kell, hogy szerintem többet, sokkal többet érdemelsz annál, mint ahogy hiszed. Tényleg. Megérdemled, hogy végre veled is törődjön valaki. Szentül hiszem."

"Egész életemben arra vártam, hogy végre eljöjjön az igazi. Erre feltűntél te, és egész más voltál, mint akit vártam, mert te cinikus vagy és mogorva, egy lehetetlen alak. De az az igazság, hogy a veszekedéseinknél jobb dolog sosem történt velem. Azt hiszem minden esély megvan rá, hogy beléd szeretek."

2012. október 1., hétfő

A legsötétebb óra


"Minden ember szereti magát bátornak tartani valamennyire, de igazából nem tudjuk magunkról, hogy milyenek vagyunk, amíg nem történik valami. Akkor ösztönes cselekszünk."

2012. szeptember 26., szerda

Hősök (III. rész)


"Harcolunk egy célért, a sikerért és végül kiderül, hogy csak egymásban találjuk meg őket. Fantasztikus élményeken osztozunk és hétköznapiakon. Természetes vágyunk, hogy rokonlelkekre leljünk, hogy kapcsolatba kerüljünk, hogy a szívünk azt súgja: nem vagyunk egyedül."

"Honnan ered valyon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait, amikor még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ: Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán ha nem kérdeznénk, nem kutatnánk, nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt. Harcolunk a változásért, hogy jobbíthassunk a világon. Álmodunk a reményről, nem sejtve még, hogy kivel találkozunk az úton, hogy ki nyújt majd kezet az idegenek sokaságából, ki érinti meg a zsívünket, kivel osztozunk a fájdalmon."

"Ahhoz, hogy túléljük ezt a világot, azokkal maradunk, akiktől függönk. Rájuk bízzuk reményeinket, félelmeinket. De mi történik, ha oda a bizalom? Hová menekülünk, ha mindaz amiben hittünk semmivé foszlik? Amikor minden veszni látszik, a jövő kiismerhetetlen és saját létünk veszélybe kerül... csak annyit tehetünk, hogy menekülünk."

"Akkor mutatják meg magukat, ha egyedül vannak. Olyankor látod meg, hogy az ember önző, álnok és öntelt."

"Ha élünk azzal, ami bennünk lakozik, a lehetőségeink végtelenek. A jövő ígéretekkel, a jelen reményekkel biztat. De ha dacolunk ösztöneinkkel, ha ellenállunk belső késztetésünknek, bizonytalanná válik minden. Hová vezet ez az út? Meddig tart a változás? Az átalakulás ajándék vagy átok? Akik félnek attól, ami előttük áll, azok számára életbevágó, hogy valóban meg tudjanak változni."

"Kezdetben volt a felismerés, az elemi zűrzavar, a lehetetlen dolgok lassú szállingózása, a tönkrement életek hátrahagyása. Idegen arcok váltak ismerőssé. Új rémségek kúsztak az álmokba. Új barátok nyújtottak segítséget. Csak ezután kellett kézbe venni a dolgokat, hogy rend teremtődjön a káoszban, elhatározásáon, tanuláson, küzdelmen keresztül. Dacolva a megrázó valósággal, itt vannak és a föld megremeg lépteik nyomán."

2012. szeptember 21., péntek

A diktátor


"És ha Amerikában diktatúra lenne? A népesség 1%-ánál lehetne az ország egész vagyona. Adócsökkentéssel még gazdagabbá tehetnétek gazdag barátaitokat. Kisegíthetnétek őket, ha veszítenek a szerencsejátékon. A szegényektől megvonhatnátok az egészségügyi ellátást és az oktatást. A média szabadnak tűnne, de titokban egyetlen ember irányítaná a családjával. Lehallgathatnátok a telefonokat. Kínozhatnátok külföldi foglyokat. Manipulálhatnátok a választást. Hazudhatnátok arról, miért háborúztok. A börtönöket megtölthetnétek egy bizonyos fajjal és senki nem panaszkodna. A média segítségével addig riogathatnátok a népet, míg olyan politikát nem támogatnak, ami a saját érdekük ellen van."

2012. szeptember 20., csütörtök

Az igazi kaland


"Nem számít, hogy a kaland meddig tart, mert nem ez a kaland lényege."

"Ha valakit ennyire szeretünk, ilyen régóta, ilyen intenzíven, bárhová megyünk örökre velünk lesz. Iyen szerelem csak egy van az életben."

"- Úgy érzem nem lenne kívácsi arra, amit mondanék. Pedig én bírom. Szerintem az is ciki, ha megszólalok és az is ciki, ha nem.
- Semmi sem ciki. Figyelj! Nem kell több csak 20 másodpercnyi eszelős bátorság. 20 másodperc, nem több. Csak addig ciki, nem tovább."

"Ha lélekkel csinálsz valamit, nem állíthat meg semmi."

2012. szeptember 19., szerda

Keleti nyugalom - Marigold Hotel


"A végén minden jóra fordul. Ha még nem jó, akkor nincs itt a vége."

"Mint Darwin pintyei, mi is lassan elkezdünk alkalmazkodni a környezethez. És ha ez megtörténik, Istenem, mennyi értéket fedezhetünk fel. A múltat nem hozzuk vissza azzal, ha vágyakozunk utána. Csak a jelent alakíthatjuk, miközben a múlt egyre távolodik."

"A régi szokások hamarabb lekopnak, mint gondolnánk és újakat veszünk fel. Ma már nem nyúlok, hogy bekapcsoljam a Rádió 4-et, a hírek a Jaipur Heroldból tudom meg. Hamarosan talán hozzászokom a dudáláshoz és az árusokhoz is. Van még egy hely a világon, ahol ilyen támadást intéznek az érzékszervek ellen? Azok, akik ismerik az országot végzik a dolgukat. De a be nem avatottakat semmi nem készítheti fel a hangok és színek ilyen egyvelegére. A melegre, az örökös mozgásra, a nyüzsgő tömegre. Sonny is személyes támadást intéz érzékszerveink ellen egzotikus ételeivel, amiket nap mint nap felszolgál. (...) Először túl sok volt az nekünk. De fokozatosan rájössz, hogy olyan ez, mint a hullám. Ha ellenálsz legyőz. De ha fejest ugrasz bele, amásik oldalán bukkansz fel. Új és egészen más világ ez. Az a dolgunk, hogy megbírkózzunk vele. És nem csak megbírkózzunk, hanem boldoguljunk."

"- Hogy bírja ezt az országot? Mit lát benne, amit én nem?
- A fényt, a színeket, a mosolyokat és azt, hogy az emberek az életet kiváltságnak tekintik, nem jognak. Ebből sokat tanulok."

"Mi értelme a házasságnak ha semmit nem osztunk meg."

"Az a valódi kudarc, ha valamit nem próbálunk meg. A siker mértékegysége az, hogyan bírkózunk meg a kudarccal. Soha nem adhatjuk fel. (...) De az is igaz, hogy aki nem kockáztat, az semmit nem ér el és nem lesz semmije. Csak annyit tudunk a jövőről, hogy más lesz. Vagy atlán attól félünk, hogy ugyanolyan lesz. Ezért örülnünk kell a változásnak."

2012. szeptember 18., kedd

Dexter


"A múltat nem törölhetjük el, de kihozhatjuk belőle a legjobbat."

"Nincsenek titkok az életben. Csak a rejtett igazság, ami a felszín alatt rejtőzik."

"Ha elveszel egy életet, nem csak megölsz valakit, hanem megfosztod attól, ami lehetett volna."

"Egyikünk se az, mint akinek kívűlről mutatja magát. De szükségünk van erre a külsőre a túléléshez."

"Az emberek mindig kapcsolatot létesítenek egymással. Barátságokat, szerelmeket. De ezek az emberi kötődések folyton bonyoldalmakat okoznak. Mint például az elkötelezettség, az osztozkodás. Meg hogy ki kell vinni őket a reptérre."

"Mindenki elrejti, hogy ki is valójában. Legalábbis néha. Néha úgy elrejtőzöl, hogy valakinek emlékeztetnie kell, hogy valahol mélyen még ott vagy. És van amikor teljesen el akarod felejteni, hogy ki is vagy."

"Tanulja meg az alapokat, mielőtt újratervezi a kereket!"

"Az élet olyan gyorsan elmúlik és olyan törékeny. Ez a lélegzetvételünk akár az utolsó is lehet."

2012. szeptember 17., hétfő

Arcmás


"Az arc az emberi faj vonalkódja. A törzsi rendszer kialakulása óta az ember a másik arcát figyeli, hogy rájöjjön vajon baráttal vagy éppen ellenséggel áll szemben."

"Mindenki látásról, hallásról, szaglásról beszél, de van még egy érzék. Csak az rejtve van. A japánok úgy hívják muga. Ez segít, hogy séta közben ne kelljen arra koncentrálnunk, hogy az egyik lábunkat a másik elé tegyük."

2012. szeptember 16., vasárnap

Egyszer volt, hol nem volt (II. rész)


"Amit meg tudsz álmodni, azt meg is tudod valósítani."

"A legcsodálatosabb és legbámulatosabb dolog a világon. A szerelem remény. Az hajtja az álmainkat. És ha szerelmes vagy, élvezned kell. Mert a szerelem nem mindig tart örökké."

"Hát nem erről szól az élet? Sok szép emléket szerezni."

"Tudja, mi a baj ezzel a világgal? Mindenki mágikus megoldást akar, és senki nem hisz a mágiában."

2012. szeptember 15., szombat

Egyszer volt, hol nem volt (I. rész)


"- Csak azért, mert hiszel valamiben, az még nem lesz valóság.
- Pont ez teszi valósággá."

"- Hogyan segíthet egy könyv?
- Mit gondol, mire jók a történetek? Ezek a történetek, a klasszikusok? Oka van, hogy mind ismerjük őket. Azért vannak, hogy megbírkózzunk a világunkkal. A világgal, aminek nem mindig van értelme."

"A legfontosabb dolog, ami mindekinek kijár: a remény. Hinni a boldog befejezés lehetőségében, nagyon hatalmas dolog."

"A hatalom csábító, de a szerelem is."

"Ha az igaz szerelem könnyen jönne, már mind átéltük volna."

"Egész életedben mások fogják megmondani, hogy ki vagy. Csak vissz kell vágnod, és azt mondanod, "nem, ez vagyok én!" Azt akarod, hogy a többiek másképp nézzenek rád? Érd el náluk! Ha változtatni akarsz, neked kell kimenned, és megváltoztatni a dolgaid, mert ebben a világban nincsenek jóságos tündérkirálynők."

"Véded magad azzal a fallal, amit magad köré emeltél. Az a fal talán távol tart a fájdalomtól, de ugyanezt teszi a szerelemmel is."

"Azt mondják, az álmok emlékek egy másik életből."

"Nem akarom eltörölni a fájdalmamat. Akármilyen rossz, szükségem van a fájdalmamra. Ettől vagyok az, aki."

"Az igaz szerelem nem könnyű, de harcolni kell érte, mert ha egyszer rátaláltál, soha nem lehet mással helyettesíteni."

2012. szeptember 14., péntek

Üres város


"Nem kell beszélnem róla vagy néznem a képeit. Mert az igazság az, hogy nagyon sokszor látom őt. Az utcán. Sétálok az utcán és az ő arcát látom, amikor felnézek az égre. Tisztábban, mint a képen amit magánál hordoz. Megértem, hogy fáj. De ott vannak egymásnak. Ott vannak egymásnak. És mindig nekem kell látnom az ő és a lányok arcát akárhova is megyek. A kutyát is látom. Ennyire dilis vagyok én. Ránézek egy németjuhászra és egy pudlit látok."

2012. szeptember 13., csütörtök

Hősök (II. rész)


"Az evolúció tökéletlen és gyakran erőszakos folyamat. Harc a létező és az ezután megszülető között. A születés fájdalmai közepette az erkölcs értelmét veszti. A jó és a rossz közötti választás egyetlen ésszerű kérdésre redukálódik: túlélés vagy pusztulás?"

"A Föld nagy. Elég nagy ahhoz, hogy az ember azt higgye, bármi elől elbújhat. A sorsa elől, az Isten elől, ha talál egy távoli helyet. Ezért aztán menekül. Elfut egészen a világ végéig, ahol ismét megnyugtató minden. Csendes és meleg. Ahol a sós szellő vígaszt nyújt. A veszély a távolban maradt. És ő átadhatja magát a gyásznak. És talán egy pillanatra el is hiszi, hogy megmenekült."

"Az ember elfuthat messzire. Óvintézkedéseket tehet. De valóban sikerül elmenekülnie? Megszökhet valaha is? Vagy az igazság az, hogy nincs elég ereje vagy esze, hogy  elbújjon a végzete elől? De nem a világ kicsi. Az ember az. És a végzet bárhol megtalálhtja."

"Az ember a szokások rabja. Vonzódik a biztonsághoz, megnyugtatja az amit ismer. De mi történik, ha az ismerős idegenné válik? Amikor a félelem, amit kétségbeesetten próbálunk elkerülni a nyomunkba szegődik."

"Sokkal fontosabb őszintének lenni magunkhoz, mint a népszerűség."

"Minden ember ismeri az okot, tudja, hogy mitől fél. De hogy végzetével találkozhasson, egyszer szembe kell nézni félelmeivel és le kell győznie azokat, akár ismerős az okozójuk, akár ismeretlen."

"Mindennek megvan az ideje, megérik minden elhatározás. A Föld óránként 1600 km-t forog, miközben az ember kétségbeesetten próbál megkapaszkodni rajta. A tél első lehelete mégis a nagy vándorlásra szólít. Figyelmeztetett valami az érkezésükre, volt egy jel, egy esemény, ami elindította ezt a láncreakciót? Isten fülébe suttogott egy hang? Túlélni, alkalmazkodni, megszökni. Ha ki tudtuk volna szűrni azt a pillanatot az időben, a közelgő veszély jóslatának első nyomát... másképpen cselekedtünk volna? Meg tudtuk volna állítani? Vagy a kocka már rég el volt vetve? Ha visszamehetnénk, ha másfelé guríthatnánk, megakadályozva a történéseket, megtennénk?"

"Az ezen a listán felsorolt emberek jövője a dns-ükbe íródott. Ahogy a múlt is, úgy tűnik, kőbe van vésve. A kocka el volt vetve már a legelején? Vagy talán a mi kezünkben van, hogy befolyásolhassuk a sorsot? Az összes képességünk közül a szabad akarat tesz bennünket valóban egyedivé? Vele van egy kicsi, de döntő erejű esélyünk a sors megtagadására. És csak a segítségével találhatjuk meg az utat vissza emberi mivoltunkhoz."

2012. szeptember 12., szerda

Hősök (I. rész)


"Honnan ered valyon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait, amikor még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ: Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán ha nem kérdeznénk, nem kutatnánk, nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt."

"Az emberi faj természeténél fogva önimádó. Meghódítottuk már kicsiny bolygónk minden zugát. Mégse az ember az evolúció csúcsa. Ez a cím a csótányt illeti meg. Hónapokig képes élelem nélkül élni, hetekig életben marad fej nélkül és fütyül a sugárzásra."

"Ez hát a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végülis mit számít mindez, ha az emberi szív csak a legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak, közöttünk, az árnyékban, a fényben, mindenütt. Vajon ők tudják már?"

"Úgy hisszük, magunk vagyunk sorsunk kovácsai, hogy végzetünket befolyásolhatjuk. De valóban tőlünk függ, hogy mikor szárnyalunk vagy mikor zuhanunk? Vagy egy felsőbb hatalom irányít bennünket? Az evolúció vezet kézenfogva? A tudomány mutatja az irányt? Az Isten az aki közbeavatkozik és megóv?"

"Hiába kérkedik, az ember szomorú kiváltsága, hogy nem képes megszabni életének útját. Annyit tehet, hogy megáll amikor a végzet szólítja. Remélve, hogy lesz elég bátorsága válaszolni."

"Akit az evolúció követének választ, annak nagy árat kell fizetnie a kitüntetésért. Talán olyasmit kell tennie, ami szöges ellentétben áll addigi jellemével. (...) Az életében beállt hirtelen változást nem csodának, hanem inkább árulásnak érzi. Kegyetlenül hangzik, de a cél nem más, mint a létfenntartás, a túlélés."

"Ez az erő, az evolúció cseppet sem érzelgős, ahogy az anyaföld sem, mert csak az élet és a halál harcának rideg tényeit ismeri. Az ember csak remélhet és bizakodhat abban, hogy odaadóan szolgálja. Talán megőrizhet valamit abból az életből, amely korábban az övé volt."

"Olykor a kérdések erőteljesebbek a válaszoknál. Hogyan történik? Mik ők? Miért ők és nem mások? Miért most? Mit jelent ez az egész?"

"Amikor változás közelít, egyes fajokban feltámad a vándorlási ösztön. Zugmorohénak hívják a kényszert, amely messzi tájak felé vonza a lelket. Követve egy szagot a szélben, egy csillagot az égen. Ősi üzenet ez, hogy a rokonok útra keljenek és valahol összegyűljenek. Azután csak reménykednek, hogy túlélik a beköszöntő kegyetlen időszakot."

2012. szeptember 10., hétfő

Éjsötét árnyék


"A család az egyetlen, igazi kincs."

"Hogy egy szülő eldobja magját, csak mert az sokaknál különb (...) ez megbocsáthatatlan."

"Azt mondják, hogy a vér nem válik vízzé. A vérünk meghatároz, megköt, megátkoz. Némelyeket a vérük előkelőkké, gazdaggá tesz, másokat szolgaságra ítél."

2012. szeptember 9., vasárnap

Amerikai gengszter


"Az üzletben a tisztesség a legelső. Kitartó, kemény munka. A család. Mindig tudjuk honnan jöttünk. Itt nem lehet mismásolni. Kettőből lehet választani. Vagy leszel valaki. Vagy senki vagy."

"Az ember életénél csak egy ami fontosabb. A rend."

"Aki a legharsányabb odabenn, az a leggyöngébb mind közül."

"A siker ellenséget szül. Jó sok ellenséget."

"Kiszállni míg megy a szekér, nem jelent szégyent."

2012. szeptember 8., szombat

Elhurcolva


"Martin besorolása 5-ös volt, ami annyit tesz, hogy jogában állt bármikor megszegni a Genfi egyezményt. Ölhetett gyereket is, nőt is, ha a küldetése megkívánta."

Első ránézésre egy sima akciófilm. Ám a fenti idézet érdekessé, elgondolkodtatóvá teszi. Ehhez vegyük hozzá azt, hogy manapság szinte lehetetlen elbújni. Mindig lesz egy kamera, egy számítógép, egy hívás vagy valami, ami elárul. És végül megkapjuk azt, amitől több ez, mint egy átlagos futószalagos film, persze ehhez kellett a megfelelő színész is (talán egy új Jason Statham születik?).

2012. szeptember 7., péntek

Watchmen: Az őrzők


"Ma reggel kutyatetem a sikátorban, feltépett gyomrán abroncsnyomok. Ez a város fél tőlem. Én ismerem az igazi arcát. Az utcák, mint megannyi csatorna, és a csatornák vérrel vannak tele, és ha egyszer kiönt a szenny, minden féreg megfullad. A sok szex és a gyilkosság összegyűlt mocska derékig ér majd, akkor a sok szajha és politikus felnéz az égre: ments meg minket! Én pedig azt suttogom: nem!"

"És most az egész világ ott áll a szakadék szélén és bámul bele a vörös pokolba, a sok liberális, meg értelmiségi, meg sima beszédű alak és egyszerre csak már nem lesz mit mondani. Alattam a rettentő város. Sikoltozik, akár retardált gyerekek a vágóhídon. Az alkony, bujálkodás és rossz lelkiismeret bűzével van tele. Ez a fertő, mely belepte a várost, nem érdemel mást, csak halált."

"Te most azt élsz, normális életet? Amikor egy veszettségtől haldokló városban az emberi csótányok heroinról és gyermekpornóról beszélgetnek, normálisnak érzed magad?"

"Van jó és rossz. És a rosszat meg kell büntetni. (...) Oly sokan érdemlik meg a megtorlást, és oly kevés az idő."

"Aki egyszer látta a társadalom sötétségét, többé nem fordít hátat neki. Nem tesz úgy, mintha nem is létezne. (...) Légyegtelen, ki utasít rá, hogy fordítsd el a fejed."

"Ha Isten látta is mit műveltünk, nem zavarta. Nem Isten teszi ilyenné a világot, hanem mi."

"Az embereket szokták letartóztatni, a kutyákat megölik."

2012. szeptember 6., csütörtök

V mint vérbosszú


"Ájtatos arccal, kegyes gyakorlattal becukrozzuk magát az ördögöt."

"A művész azért hazudik, hogy feltárja az igazságot, míg a politikus azért, hog elrejtse."

"Nem a népnek kell félnie a kormánytól, hanem a kormánynak a néptől."

2012. szeptember 4., kedd

Légió


"Ha holnap nem ébrednél fel, ha úgy alakulna, hogy a mai volt az utolsó napod a Földön, mondd büszke lennél mindarra, amit eddig tettél? Mert, hogyha nem, kezdhetsz mindent jóvá tenni."

"Mikor az Úr az embert választotta szeretete tárgyául, én voltam az első, aki meghajolt a döntése előtt. A szeretetem, a hitem az emberben akkora volt, mint az övé. Láttam, ahogy eltékozoljátok ezt az ajándékot, láttam, hogy ölitek egymást kapzsiságból, hogy háborúztok földért és kőért vagy régi könyvek igazáért, és ebben a szörnyű sötétségben még láttam olyanokat, akik nem törtek meg. Még láttam olyanokat, akik nem adták fel, akkor sem, amikor minden remény elveszett."

"Kislánykoromban, anyám egy jövendölést emlegetett, arról a korról, mikor a világ sötétségbe borul és döntés születik az emberiség sorsáról. Egy este minden bátorságomat összeszedtem és megkérdeztem anyámat, hogy miért haragszik az Isten olyan nagyon a gyermekeire. Nem tudom, mondta, és megigazította a takarómat. Gondolom belefáradt a sok hazugságba."

2012. szeptember 3., hétfő

Lovagok háborúja - Harc a végsőkig


"Egyedül a gyengék hiszik, hogy férfiúi mivoltukat a harc határozza meg."

"Öltél már embert apród? Nem? Úgy jó ha tudod, nem dicső cselekedet. (...) Még Isten nevében sem az."

"Az öldöklés bátor dolog? Másokért harcolni, inkább az a nemes tett. Azért érdemes élni."

2012. szeptember 2., vasárnap

Leharcolt oroszlánok


"Íme egy élő példa a szavaimra. Ennek a fiúnak mindent megadtak, de nem tanították meg a fegyelemre, így aztán úgy képzeli a férfiasságot, meg a bátorságot, hogy hetvenkedik, másokat piszkál, míg egy rendes ember meg nem fékezi."

"Időnként nem számít, hogy igazak-e, vannak dolgok amikben mindenképp hinnünk kell. Hogy az ember alapjában jó, a becsület, bátorság és erény értékesek. Hatalom és pénz, pénz és hatalom mit sem ér. A jó örökké legyőzi a gonoszt. De ezt jól jegyezd meg, a szerelem... A szerelem sose hal meg. Ezt sose feledd. Sose feledd. Nem számít, hogy igaz-e vagy sem, egy férfinak ebben kell hinnie, mert hinni csak ebben érdemes."

2012. szeptember 1., szombat

Seattle öt napja


"Én az olyan emberek ellen harcolok, akik annyi mindent tönkre tesznek. És rengeteg embernek ártanak. Nemcsak egynek, hanem millióknak. Rájuk valahogy, senki sem emel fegyvert, ők valahogy nem vonhatók felelősségre. Érinthetetlenek."

2012. augusztus 29., szerda

Franklyn


"Hallottam egyszer egy mondást, hogy a vallást a közönséges népek igaznak tartják, a bölcsek hamisnak, a vezetők pedig hasznosnak."

"Tudják hit nélkül nehéz másokat szabályozni."

"Aki elveszett, bármiben hajlandó hinni. Ebben a városban minden vallás jövőt igér, vagy ebben a világban, vagy a következőben. És csupán a hiteddel és a bizalmaddal kell fizetned. De dacára az ünneplésnek, hódolatnak és imáknak, mindenki ugyanolyan roncsként végzi, öregen, betegen, boldogtalanul, holtan."

"A lényeg az, hogy nem csak a családjára van hatással, hanem a barátaira, mindazokra akiket hátrahagy, azokra is, akikkel még nem találkozott."

"A világ tele van emberekkel, akik segíthetnek nekünk, csak legtöbbször ezt nem látjuk."

"Ha Isten hajlandó megelőzni a rosszat, de nem képes rá, akkor nem mindenható. Ha képes rá, de nem hajlandó, akkor aljas. Ha nem képes rá és nem is akarja, akkor miért neveznénk Istennek? Különben miért történnének rossz dolgok jó emberekkel?"

"Ha valamiben elég erősen hiszel, ugyan ki mondja meg, hogy igaz-e vagy sem?"

2012. július 5., csütörtök

A törés


"- Azt hiszed, sokkal okosabb vagy nálam. Lehet, ettől érzed magad ilyen erősnek.
- Inkább tehetetlennek. (...) A tudás fájdalom."

"Ha alaposan megnézed, rájössz, hogy mindennek van gyenge pontja, amin előbb-utóbb elbukik."

2012. július 4., szerda

Holtak naplója


"Furcsa, hogy az ember, ha egy lencsén keresztül néz valamit, (...), milyen immunis lesz a történetre. Az ember azt hinné, hogy megérinti a film. De nem. Régebben azt hittem, hogy ez csak nézőkkel történhet meg, veletek, de nem így van. Velünk is így van, akik forgatnak, a filmesek is immunissá válnak, közömbössé. Bármi történjék is körülöttünk, mindegy, hogy milyen iszonyú események, csak filmre vesszük őket, mintegy megszokásból. Ismét egy új nap. Ismét egy új halál."
"Vajon mi kerít hatalmába minket, ha valami szörnyűséget látunk. Egy rémes balesetet az országúton. Valamitől nem tudunk továbbhaladni, valami ott tart... de nem segíteni állunk meg, hanem bámészkodni."

2012. július 3., kedd

Chrono Crusade


"Ha jól érzed magad, akkor örülj. Ha dühös vagy, akkor dühöngj. És ha sírni akarsz, akkor nyugodtan sírj. Sírás után úgyis megkönnyebbül az ember és így újra képes lesz nevetni. Ha magadban tartod a gondjaidat és mosolyt erőltetsz az arcodra, azzal önmagadnak ártasz a legtöbbet."
"Senki nem tudhatja mit hoz a jövő, ezért nem akarok semmit se későbbre halasztani. Ha megtehetek valamit, akkor azt meg is kell tennem." 
"Ha minden erőmmel küzdök, valami talán megváltozhat." 
"A legfontosabb az, hogy még ha félsz is, mégis meg tudd tenni az első lépést előre." 
 "Ha mász se csinálsz csak sajnáltatod magad, azt se fogod észre venni, ami az orrod előtt van."
"Egyre veszélyesebb és veszélyesebb izgalmakat keresnek. De minél nagyobb tűzzel játszol, annál jobban megégetheted magad." 

2012. július 2., hétfő

Carter edző


"Nem attól félünk, hogy gyengék vagyunk. Attól félünk, hogy mérhetetlenül erősek vagyunk. A fény az és nem a sötétség, ami megrémít. A játék oly keveset számít a világnak, de semmi sem ér többet, mint mikor mások biztonságban érzik magukat önnel. Úgy kell ragyognunk, mint a gyerekeknek. És nem csak keveseknek, de mindnek. És ha hagyjuk ragyogni ezt a fényt, tudattalanul másoknak is megadjuk a jogot ugyanerre, ahogy lerázzuk a saját félelmünket. A jelenlétünkkel szabadítunk fel másokat."

2012. július 1., vasárnap

Anonymus


"Az ő emlékműve örökké fog állni, mert nem kőből épült, hanem szavakból. Örökké fognak emlékezni rá, mert a szavakat a lélegzet adja, és a lélegzetet az élet."

2012. június 29., péntek

A leggyorsabb Indian


"Ha soha nem loholsz az álmaid után, olyan leszel mint egy növény."
"Ha nem mész mikor kell, az idő megy el melletted." 
"Nem a kritikus számít, nem az aki rámutat, hol reszket az erős ember, vagy hogy aki megteszi amit kell, hány hibát követ el, a dicséret azt illeti, aki bent küzd az arénában."

2012. június 28., csütörtök

A rítus


"A szkeptikusokban, meg az ateistákban az az érdekes, hogy mi mindig egyet keresünk, bizonyosságot. Csak azt nem tudom, hogy mi lenne, ha egyszer rátalálnánk."
"Az, hogy nem akar hinni az ördögben, nem védi meg tőle."
"A jóért meg kell harcolnunk, minden erőnkkel."

2012. június 27., szerda

Avatar



"Így megy mindenütt. Ha egy népnek van valamije, ami neked kell, provokálj háborút, és megvan az ürügy a lopásra."
"Van úgy, hogy egyetlen őrült tetten múlik az egész élet."

2012. június 21., csütörtök

A szép szörnyeteg



"Nem az számít, hogy miként néznek rám mások, hanem, hogy miként látom én magam."

2012. június 11., hétfő

A békés harcos útja


"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem, hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá. Dönthetsz úgy, hogy áldozat leszel, de dönthetsz másképp is. A harcos cselekszik, csak a bolond sír. "
"A tudás nem ugyanaz, mint a bölcsesség. Nem tudni kell, hanem tenni."
"Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg, amire szükségük van."
"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre."
"Olyan nincs, hogy semmi se történik, nincsenek átlagos pillanatok."
"Az élet lényege, azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben."
"Minden tettnek megvan az ára és az előnye. Aki mindekettővel tisztában van, az realista és felelősségteljesen képes cselekedni."
"Nincs olyan, hogy kezdet és vég. Csak a tett van."
"Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél."
"A harcos 3 szabálya: 1. Paradoxon, az élet misztériuma, ne pazarold arra az idődet, hogy megértsd. 2. Humor, őrizd meg a humorérzékedet, főleg ha sajátmagadról van szó, ez mindennél több erőt ad. 3. Változás, soha semmi se marad ugyanaz."
"Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz. Ha pontosan azt kapod, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert attól fogva nincs mibe kapaszkodnod."
"Mindig el kell veszítsd az eszedet, hogy észre térj."
"Dobd ki a szemetet, mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól ami számít, a jelentől. Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes és, hogy mi minden sikerül."
"Az ember nem az, amit gondol, csak azt hiszi és ez sok keserűség forrása.(...) Az elme csak egy reflexszerv. Mindenre reagál. Töbmillió kósza gondolattal tölti tele a fejünket naponta. Ezek pont annyira árulják, kik vagyunk, mint egy szeplő az orrunk hegyén."

Álomháború


"Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, hogy épp milyen alakot ölt. Egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted. (...) Ha kell, túlüvölti a démonokat is, felráz minket, új küzdelemre sarkall."
"S végül az utolsó kérdés: ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt? Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrűletbe? Ki ostoroz, és ki adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mind ezt velünk? Ki segít, hogy életünkkel tisztelegjünk a szeretet elött? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg! Ki tanít meg rá, hogy mi a valódi, és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk, és miért halunk meg? Ki láncol le minket? És ki őrzi szabadságunk kulcsát? Mi magunk! Meg van minden fegyvered a harchoz! Hát küzdj!"

2012. június 9., szombat

13-as raktár



"John Adams farmer volt, Abraham Lincoln kisvárosi ügyvéd, Platón és Szókratész tanított, Jézus meg ács volt.  A bölcsességet és a tudást foglalkozás alapján megítélni kissé sértő."
"Megnézted már milyen világban élsz? (...) A szegények nyomorusága, az éhínség, a háború, az erőszak és a gyűlölet mind féktelenül burjánzik és az emberek új módszereket találtak a gyilkolásra."
"Néha úgy tűnik, nem létezik más, csak harag. És erőszak. És fájdalom. Rémisztő lehet, amikor odakint vagy benne. De ha tudod, hogy merre keresd, a világ melegséget is tartogat. És szeretetet. És megbocsátást. A világban öröm is van. Amikor megtalálod a helyet, ami lehetővé teszi, hogy megtapasztald az örömet, amikor megtalálod az embereket, akik miatt szeretetet és biztonságot érzel, mintha odatartoznál, nem fordítasz hátat neki. Hanem harcolsz érte."
"Csak akkor buksz el, ha feladod."

2012. június 6., szerda

Ki nevel a végén?




"Csak kétféle mérges ember van, az őrjöngő és az elfojtó. Az őrjöngő, aki üvölt a pénztárnál, mert nem fogadják el a lejárt étkezési utalványt. Az elfojtó pedig a pénztáros, aki csendben nyeli a hülyeséget nap, mint nap, végül kinyír mindenkit a boltban."
"A türelem néha tövist terem."

2012. június 4., hétfő

500 nap nyár



"Te azt hiszed, ő volt az igazi. Szerintem nem. Azt hiszem, te csak a jóra emlékszel. Ha legközelebb visszagondolsz, figyelmesebben emlékezz. (...) Ha visszagondolsz az időre, amit együtt töltöttél valakivel és sokat agyalsz rajta, beugranak az első intő jelek."
"Ha Tom bármit is tanult volna ebből, tudná, hogy nem tulajdoníthat kozmikus jelentőséget egy egyszerű földi eseménynek. Egybeesés. Csupán erről van szó, semmi többről, semmi több, puszta egybeesés. (...) Tom azt azért végre megtanulta, hogy nincsenek csodák, végzet pedig nem létezik. Semmi sincs elrendelve."
"Vigyél színt életembe, a gondok káoszával!" 

2012. június 3., vasárnap

2012


"Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség."